2 Ekim 2015 Cuma

Antalya Gezimiz

Antalya ,Türkiye’nin en kalabalık illerinden biri. Bulunduğu konum bakımından da çok güzel.Turizm bakımından en gelişen iller arasında bulunuyor belki de. Sizler tatile oraya gittiğiniz zaman göreceksiniz yada görüyorsunuzdur zaten her yer de turist bulunuyor. Birbirinden değerli ilçelerine sahip olan Antalya’da görülmeye değer çok güzel yerler bulunuyor. Biz de bu sene tatilimizi Antalya’da yaptık ve bakın nereleri gezdik.
Antalya-Sorgun da bulunan otelimiz de güzel bir tatil yaptıktan sonra oradan ayrılırken bir gezelim dedik. Yolumuza çıkmadan önce herkesin yaptığı etrafımızda nereler var ? oldu. Nereyi görebiliriz? nereye gidebiliriz? ne yiyebiliriz? oldu. Şelaleri çok merak ediyorduk fakat yakınımızda Manavgat Şelalesi bulunuyordu. Düden şelalesine gidemedik ama inşallah onu da başka bir tatilimizde gerçekleştireceğiz. Orasının çok güzel olduğunu biliyoruz . İlk durağımız otelimize yakın olan Manavgat Şelalesi oldu.
Manavgat Şelaleri : Manavgat ilçesi içerisinde bulunan şelaleler büyük ve küçük şelale olarak ayrılıyor. Biz büyük şelaleye doğru yolumuzu aldık. Zaten büyüğe giderken küçük şelalenin yanından da geçiyorsunuz. Manavgat Şelalesine giriş 5 TL . Girdiğiniz zaman küçük küçük dükkanlar sizleri karşılıyor fakat ürünler çok pahalı. Minicik bir buzdolabı süsü bile 5TL. Hemen oradan hediyelik eşyalarınızı almayın, gezin dolaşın yada beğendiğiniz bir şey varsa alın. Biz sadece filler aldık, minik mum ve kokulu. Şelale büyük diye geçmesine rağmen o kadar büyük değil. Tamam çok güzel ama biz Düden ile kıyasladığımız için hüsrana uğradık. Bol bol fotoğraf çektik. Suda bir sürü balık vardı. Şelale yakınında kafeler var, gözlemeciler de bulunuyor. Karnınız acıkırsa burada balık yiyebilirsiniz.
Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi gezimiz

Şelalede bol bol fotoğraf çekildikten sonra şimdi yolumuz üzerinde olan Side bulunuyordu. Bakalım Side’de bizleri neler bekliyor?
Side Antik Kenti : Manavgat Side arası 7km. Yolda trafik yok, yol çalışması olursa o zaman kötü oluyor. Side’ye girdiğiniz zaman sizi tarih bekliyor olacak. Antik kent demelerinin en büyük nedeni de belki de kazıların devam etmesi, her yer de eskiye ait bir şeylerin olması. Biz ilk olarak Antik Tiyatroya girdik. Eğer müze kartınız yada Maximum kartınız varsa burayı ücretsiz gezebiliyorsunuz. Müze kartım yok diye sakın üzülmeyin orada hemen çıkarıyorlar. Benim maximum kartım olduğu için ücretsiz girdim , çocuktan para almıyorlar. Antik Tiyatroyu en fazla yarım saat içerisinde gezebilirsiniz. Tabi bol bol fotoğraf çekerseniz çünkü fazla bir şey yok burada.
Antik Tiyatro
Side Antik Tiyatro
Antik Tiyatrodan çıktık ve yürüme mesafesinde olan müzeye doğru ilerledik. Yol çok bozuk, biz cimcimenin puseti ile zar zor gittik. Yol boyunca açık alan olduğu için mutlaka şapkanızı takın, güneş kreminizi sürün.
Side Müzesi : Side’ye gittiğiniz zaman uğramanız gereken yerler arasında.Müze kartınız varsa ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz. Konumu olarakta çok güzel bir yer de. Yol üzerinde giriş yaparken, gezinizi tamamladıktan sonra bahçesinde denize karşı oturabilirsiniz. Tuvaletleri de çok temiz. Özellikle içeriye girdiğiniz zaman sizi öyle güzel bir koku karşılıyor ki biz çok şaşırmıştık. Yerler beyaz kum, ayakkabılarınız bembeyaz olabilir. Müze çok güzel ama içeriye girince sakin bir ortam sizi bekliyor. Eskiye ait bir sürü şey sizi bekliyor, mutlaka gezip görün.
Side müzesi
side antik kenti müzesi
Side müzesi
Müzeden çıktık ve yol boyunca yürüdük. Müzenin hemen karşısında kazı çalışmalarının devam ettiğini görebilirsiniz. Orası kapalı ve giriş yasak. Şimdi sıra Apollon Tapınağında.
Apollon Tapınağı : Side antik kenti olmasından dolayı her yer de tarihi bir eser görme imkanına sahipsiniz. Apollon Tapınağı da onlardan bir tanesi. Müzeyi gezdikten sonra meydan gibi bir yere geleceksiniz. Yolun bittiği hatta oto parkın olduğu yerde aşağıya sahile doğru yürüyorsunuz. Uzun bir yol sizi bekliyor. Bir sürü dükkan var, sahile indiğiniz de Atatürk heykelinin oradan sola doğru dönüyorsunuz restaurantların orada dümdüz yürüyorsunuz ve karşınızda Apollon Tapınağı.Gittiğiniz zaman bu kadar yolu bunun için mi geldim diyebilirsiniz. Evet yeri çok güzel, deniz masmavi ama sadece bir tapınak. Terk edilmiş gibi, tarihi esere sahip çıkan yok, daha önceden girişte görevli varmış sanırım ama biz gittiğimizde hiç bir görevli yoktu. Cimcime pusetinde uyumaya devam ederken biz de bol bol fotoğraf çekildik. Zaten başka bir şey yapamazsınız, bu arada ayakkabılarınız yine bembeyaz aman geziniz bitmeden sakın temizlemeyin.
Side Apollon Tapınağı
Tapınak
Side tapınak
Apollon tapınağı
Apollon Tapınağından çıktıktan sonra artık dönüş için hazırdık. Otoparkın oraya gittiğimiz de bir dondurmacı var. Hemen köşede ağaların altında sizi bekliyor. Biz de orada dondurmamızı yedik ve dinlendikten sonra hava daha da sıcak olmadan yolumuza çıktık.
Güzel ve eğlenceli bir tatil oldu bizim için. Side birkaç saatte gezilecek değil ama biz yine de gezebildiğimiz kadar gezdik, gördük, eğlendik. Yaklaşık olarak 1700 km yaptığımız bu tatil bizim için özel tatiller arasına girdi. Karnımda 5 aylık bebeğim, yanımda 4 yaşında prensesim, başımızda sevgisini bizden eksik etmeyen bir tanecik eşim ile bu sene de tatilimizi bitirdik. Hayat çocukla çok güzel, kıymetini bilelim bol bol onlarla güzel vakit geçirelim . Bakalım daha nerelere gideceğiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder