2 Ekim 2015 Cuma

Renault Captur İle Edirne Seyahati

Edirne’ye gittiniz mi? Edirne dendiği zaman aklınıza ilk ne geliyor?
Uzun zamandan beri planlarımız arasında bulunan Edirne seyahatimizi sonunda gerçekleştirdik . Sabah erkenden yola çıktık. Bu arada yolculuğumuz boyunca Renault Captur yanımızda oldu. Aile aracı testlerimiz bu sayede başlamış oldu, imkanımız olduğu sürece de test sürüşlerimize devam edeceğiz. Renault Türkiye‘ye çok teşekkür ediyoruz ve sizleri Captur ile çekmiş olduğumuz video ile ilgili youtube kanalımıza bekliyoruz. Biz çok beğendik, gerçekten aile aracı. Detaylar için kanalımıza bekliyoruz.
Renault Captur
Edirne seyahatimiz yolculuğumuz boyunca çok keyifli ve eğlenceli geçti. Captur, çok farklı özelliklere sahip. Kişiye özel özelliklerin yapılması, renkleri, içerisinde bulunan görseller, çekmeceler, gözler, gerçekten çok güzel. Aracın en büyük özelliği biz anne-babalar için koltuk kılıflarının çıkarılıp yıkanabiliyor olması. Çoğu ailenin sorunudur değil mi? Yolculuk boyunca içilen süt yada meyve suları olmadık bir şekilde dökülebilir ve bunu yıkama şirketlerine vererek yıkamaktansa çıkararak kendi çamaşır makinanızda yıkayabilirsiniz ve çıkarıp takması da çok kolay.
Kar ve yağmur maalesef Edirne’yi çok kötü yapmış. Meriç nehrinin taşması orada bulunan lokanta ve kafeleri su içinde bırakmış. Gezerken görüntüleri görünce kötü olduk fakat artık herkes çalışmalarına başlamıştı. Şansımıza hava çok güzeldi. Bir gün öncesinden instagram hesabımızdan nereleri gezebiliriz diye sormuştuk ve herkes sağ olsun bizlere çok özel yerler tavsiye etti. Bizim zamanımız kısıtlı olduğu için birkaç yere gidebilme imkanına sahip olduk.
Peki Edirne’ye gittiğiniz zaman ilk olarak nereyi ziyaret etmeliyiz?
Edirne şehir merkezine geldikten sonra her şey kolay, tabelalar sizi istediğiniz yere kolaylıkla götürüyor, zaten bütün önemli yerlerin merkez de olması da sizin işinizi kolaylaştırabiliyor. Tek sorun bizim için , daha adımınızı atar atmaz elinize bir kolye tutuşturulması -abla,abi  gönlünden ne gelirse ver- diye ısrar etmeleri. Tamam birinden alıyorsun, tam ilerliyorsun bir başkası çıkıyor hatta aldığın kişi tekrar sana o kolyeden satmaya çalışabiliyor. Çok fazla bu kişilerden var aman siz gözünüzü açın, dikkatli olun.
Selimiye Cami, 1569-1575 yılları arasında II.Selim’in emriyle yapılmış.Dünya Miras Listesi’ne eklenen Selimiye Camisi’ne gittiğiniz zaman içinize bir huzur geliyor. Biz avlusuna girdiğimizde öğle ezanı okunmuş ve namaz kılıyorlardı ,bizde dualarımız ettik ve avluda oturduk.Kubbesi, duvarları çok özenle yapılmış. Avluya girerken tellerin olması başınızı eğerek ,selam ederek girin anlamına geliyormuş.Gittiğiniz zaman mutlaka girip gezmenizi tavsiye ediyoruz.
Selimiye camisi
Türk İslam Eserleri Müzesi, Selimiye Camisine gittiğiniz zaman hemen bahçesinde bu müzeyi görebilirsiniz.İçeriye girdiğiniz zaman bir sakinlik bulunuyor, bir anda müzede bulunanlara odaklanıyorsunuz. Özellikle Kuran-ı Kerim’in bulunduğu yere girdiğiniz zaman sanki başka bir dünyadaymışsınız gibi oluyor.Çalınan müzik orada bulunanlar gerçekten çok güzel. Mutlaka görmenizi öneriyoruz.
Selimiye Camisinin hemen altında bulunan han’dan hediyelik eşyalarınızı alabilirsiniz. Kokulu sabunlar,havlular, buzdolabı süsleri, aynalı süpürgeler, Kavala kurabiyesi, badem ezmesi, peynir tatlısı, Edirne peynirini bulabilirsiniz.Edirne denince ilk akla gelen ise ciğer değil mi?Çoğu kişi Edirne’ye sırf ciğer yemeye gider. Bizde Edirne’de meşhur olan yere gittik.
türk islam medeniyetleri
Aydın Tava Ciğer, gezdik alışveriş yaptık derken bide uzun yolculuk sonrasında artık karnımız acıkmıştı ve ciğer yeme zamanı gelmişti. Edirne’de meşhur olan ve kapısında kuyruk olan tek yer Aydın Tava Ciğer, merkezde ve ciğer restoranların olduğu yerde. Küçücük bir yerde olmasına rağmen herkes oraya gidiyor. Bizde oraya gittik, tavsiyeler arasında bulunuyordu.Yapılışını izleyebiliyorsunuz, fiyatları da çok uygun.Bir porsiyon ile doyabiliyorsunuz.Yanında mutlaka ayranda için, biberleri çok acı yerken dikkatli olun .
Bedesten Çarşısı, ciğerinizi yediniz, hemen bir üst sokakta olan bedesten çarşısında gezin. Edirne’nin meşhur ürünlerinin yanında bu çarşıda yün ve boncukları da bulabilirsiniz. Küçük bir çarşı, 5 dk da gezebilirsiniz.
Meriç Nehri, merkezden çıktıktan sonra görmenizi tavsiye ettiğimiz bir yer de Meriç Nehri kıyısında yürüyüş yapmanız hatta bisiklete binmeniz. Çay bahçelerinde oturarak çayınızı içebilir, ciğerinizi yiyebilirsiniz. Köprüde fotoğraf çektirmenizi öneriyoruz.
Meriç Nehri
Karaağaç Eski Tren Garı, Meriç Nehri kıyısında yürümeye devam ettiğiniz de, kahvaltı yapabileceğiniz çok güzel kafeler bulunuyor. Bu yolu devam ettiğiniz de karşınıza Güzel Sanatlar Fakültesi gelecek. Muhteşem bir okul ve çok güzel bir bahçesi bulunuyor. Bu bahçe içerisinde eski tren garı ve Lozan Anıtı bulunuyor. Meriç Nehri boyunca en fazla 15 dk yürüyerek oraya gidebilirsiniz. Biz orada çok eğlendik, bol bol fotoğraf çektirdik. İpek bahçede koştu, eğlendi, trene çıktı. Edirne’ye gidip burayı görmeden sakın dönmeyin.
Eski Tren Garı
Bir günlük Renault Captur ile seyahatimiz bu şekilde bitti. Biz çok eğlendik ve tekrar gideceğimize eminiz. #1Baba1AnneTurkiyeTurunda diyerek gezmelerimize devam edeceğiz. Hayatın çocukla çok ama çok güzel olduğunu bütün gezilerimizde vurgulamaya çalışıyoruz. Onlar olduğu sürece bizler de çok mutluyuz. Edirne’de çok fazla müze ve cami var, biz sadece buraları gezebildik, sizler planlarınızı 2 günlük yapın ve gönlünüzce Edirne’de gezin. Herkesin imkanları olduğu sürece mutlaka gezip görmesini önerdiğimiz bir ilimiz. Keşke bu zamana kadar ertelemeseydik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder